Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


7 bizarr ékszer

7 bizar ékszer 

Tejfog

Ha a divat megjelenik, akkor a fogtündér bizony hoppon marad. Egyesek ugyanis úgy gondolják, hogy beintenek a szárnyas lénynek, és maguk foglalkoznak gyermeki énjük elhullajtott darabkáival. 

Ezüstbe, aranyba foglalják, és gyűrű vagy medál formájában viselik. Az ékszerekben maga a fog tökéletesen kivehető, nem fedi azt semmi, ezért kicsit olyan, mintha egy meg nem született ikertestvér lenne az ujjunkon

 

 

Vér

Természetesen nem arról van szó, hogy vérrel öntik le magukat az emberek, hanem arról, hogy egy üvegcsében hordják magukkal a kiválasztottjuk nedveit.

Ennek a divatnak hódolt sokáig Angelina Jolie is, amikor Billie Bob Thorton vérével a nyakában sétálgatott fel – alá.

 

 

Könnycsepp

A szem a lélek tükre, és az egyik legszebb és legmutatósabb része az ember arcának. Éppen ezért már igen régen megjelentek a különböző árnyalatú kontaktlencsék, amikkel divatozni lehet. 

De sokszor már ez is kevés, hát nosza, készítsünk olyan lencsét, melyből egy vékony szálon apró kövek lógnak ki, akár egy könnycsepp. Állítólag a látást nem zavarja, de már ránézésre is nagyon kényelmetlennek tűnik, nem is beszélve arról, hogy milyen bizarr, amikor az ember a fejét fordítja, és az ál-cseppek vidám himbálózásba kezdenek.

 

 

Csont

Egyes állatok csontjaiból már régóta előszeretettel készítenek ékszereket, ami ezeket a lényeket „hozzásegítette” ahhoz, hogy a veszélyeztetett állatok listáján előkelő helyük lehessen. Ám ezekben az esetekben szépen megmunkált darabokról van szó, melyekről a legtöbbször csak azért tudjuk, hogy miből készültek, mert elmondják nekünk. 

Ezzel szemben egy török tervező úgy gondolta, hogy az apró csontocskák némi nemesfém berakással máris csodálatos darabokká válhatnak. Az igaz, hogy első ránézésre szépek és egzotikusak, ám viselésükkel egy elég érdekes egyveleget alkotunk a kőkori elődeink, és a modern ember felhasználásával.

 

 

Fültágító

Érdekes divatnak hódol az emberek egy része. Egyre és egyre nagyobb karikákat erőltetnek a fülükön, vagy éppen az orrukon ütött lyukba, hogy az minél nagyobbra táguljon. Egyesek odáig mennek, hogy az „ék”-szer kerülete akkora lesz, hogy egy dobozos üdítő is gond nélkül átfér rajta. 

Bár a kisebb kivitelek egy bizonyos pontig még tetszetősek is lehetnek, azzal sokan nem számolnak, hogy mi lesz, amikor már nem akarják hordani a tágítókat, illetve ha a munkahelyükön nem kérnek belőlük e miatt. Sajnos, azzal hogy a karikákat eltávolítják, a bőrben keletkezett tátongó luk nem lesz kisebb, csupán petyhüdten lógicsál az ember mellett.

 

 

Bőr alatti piercing

 

A piercing gyorsan teret hódított az emberek között, ami kicsi méretének, illetve addig kevéssé kihasznált területeken való elhelyezésének köszönhető. Ám a csillogó apróságok mellett megjelentek a teljes egészében a bőr alá ültethető darabok. 

Így az emberek elérhetik, hogy a testük úgy nézzen ki, mintha tele lennének csontkinövéssel, szarvuk lenne, vagy egyesek esetében olyan, mintha egy gnómmal találkoznánk. A testben elhelyezett idegen anyagok ráadásul kevéssé tesznek jót velünk, és rossz esetben akár ki is lökődhetnek.

 

 

 

 

Szem piercing

Szerencsétlen szemünk nem ússza meg a piszkálást, egyesek mindenáron rá vagy bele akarnak tuszkolni ékszereket. 

A szakember a vékony lapot a szemgolyó legfelső, átlátszó szövete alá tuszkolja, ami, miután elmúlik a bevérzés, büszkén trónol a látószervünkben.