Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tikkek és heppek

Árulkodó testbeszéd

1. Fejbillentés

Ha valaki beszélgetés közben mindig félredönti a fejét, mint valami kiskutya, akkor nem kell semmi rosszra gondolnod. Ezzel ugyanis a feltétlen figyelmét és alázatosságát mutatja kiirányodban. Sokakon láthatod, hogy órán így figyelik a tanárt.

 

2.  Kézbe fektetett arc

Van olyan ismerősöd, aki beszélgetés közben kicsit oldalra billenti a fejét, amit közben a tenyerében nyugtat? Akkor örülhetsz, hiszen ez annak egyértelmű jele, hogy az illetőtnagyon érdekli, amit beszélsz, és minden idegszálával a szavaidon csüng.

 

3. Körömrágás

Ez az eggyik leggyakoribb tikk, amit ismerünk. Mindenkinek van olyan haverja, aki rágja a körmét vagy a körmei melletti bőrt. Ez a nem túl gusztusos szokás arra szolgál, hogy megnyugtassákmagukat, vagy egyszerűen csak az unalmukat akarják elűzni.

 

4. Ideges vakarózás

Ez szintén furcsa szokásnak tünhet, de nyugi: ha valaki a környezetedben feltünően sokszor vakargatja a karját, az nem bolhás és nem is ápolatlan, hanem a rengeteg belső feszültséget próbálja így levezetni.

 

5. Ajaknyaldosás

Ez a furcsa, elsőre szexisnek tűnő szokás nem arra szolgál, hogy a művelője felhívja magára az ellenkező nem figyelmét. Aki ezt csinálja, az sokkal inkább idegességében teszi tudat alatt így próbálja megnyugtatni magát.

 

6. Orrvakarás

Azok, akik folyton az orrukhoz nyúlkálnak, és vakargatják, vagy bizonytalanul érzik magukat, vagy kamuznak. Ha a barátod az orrához nyúlkál, miközben valamit határozottan állít, akkor valószínűleg eltitkol előled valamit, vagy nem őszinte veled.

 

7. Topogó talpak

Ha a padtársadnak ez a tikkje, azzal könnyen az őrületbe kergethet. Azok az emberek, akik folyton lóbálják a lábukat ( vagy dobolnak, illetve sepregetnek vele ), általában a hiperaktivitásukat próbálják így levezetni, hiszen nagyon nehezen maradnak egy helyben.

 

8. Hajcsavargatás

Biztosan te is ismersz hajcsavargató csajt. Az ilyen lányok a figyelmet próbálják felhívni magukra, de akkor is gyakran csinálják a csajok, ha flörtölni szeretnének.

 

9. Szájrágás

Biztos ismersz olyan embert, aki gyakran rágja vagy tépkedi a bőrt a szájárol. Lehet, hogy ez számodra őrültségnek tűnik számukra azomban kényszer. Akik túlzásba viszik ezt, azokat már nem nyugtatja meg ez a művelet. Figyelj oda, ha valamelyik barátnőd mindig rágja a száját, mert ez az önbántalmazás egyik első jele is lehet.

 

10. Ujjal dobolás

Várakozni alapból unalmas, de azok teszik igazán idegesítővé, akik ilyenkor az ujjaikkal dobolnak. Ők nagyon türelmetlenek, és így próbálják levezetni a várakozásból adódó feszültségüket